KEW – Stekene – EDB Interview Jakob Crombez – “Zo’n bank is een luxe”

EENDRACHT WERVIK-AVANTI STEKENE 2-0

Trainer Jakob Crombez: “Zo’n bank is een luxe”

Eendracht heeft de competitiestart alvast niet gemist. Tegen een eerder tegenvallend Avanti Stekene won geel-rood meer dan verdiend. De score had alvast veel hoger kunnen oplopen. Het creëren van veel kansen is een pluspunt. “We stonden goed in organisatie, Stekene kreeg één grote kans, wij wel vijf”, aldus trainer Jakob Crombez. “In vergelijking met vorig seizoen zijn we volwassener geworden.”

De eerste grote kans was voor Laurent Vandamme. Aan de overkant pakte doelman Dylan Olievier uit met een zeer goede redding. MaximE Vansteenkiste zag een bal op de lijn gered. Tristan Prinsier was er ook dichtbij. Op hoekschop scoorde Maarten, Houthoofd (36’) bijna een Olympisch doelpunt. Zijn indraaiende trap belandde tegen de verste paal.

Even voor het uur kopte Jonas Van Exem op de lat. De doelman redde met een geweldige reflex (70’) de openingstreffer van Gianni Lingier in corner. Geel-rood maakte het verschil in het slotkwartier, tegen tien man. De doelman stopte net buiten de 16meter Kenzie Vandeputte af en kreeg rood. Kenzie trapte de vrijschop heerlijk laag in de hoek binnen.

Yentl Dewilde lag met een prima actie op de rechterflank aan de basis van de bevrijdende tweede goal. Zijn voorzet ging over een paar man heen, tot aan de tweede paal Gianni Lingier de netten deed trillen.

Opmerkelijk waren de vier bankzitters: Gianni Lingier, Louis Vandepitte en de broers nieuwkomers Yentl en Yinthe Dewilde. Maar weinig ploegen in onze reeks beschikken over zo’n bank. “Een luxe” reageert de coach. “Vorig seizoen kon ik niet wisselen op die manier.”

Komende zaterdag is er thuis de derby tegen KVK Westhoek dat degradeerde uit tweede amateur. “Nu we wonnen, valt die druk naar de derby toe weg”, zegt Jabob. Opvallend is de staat van de grasmat in het Viroviosstadion. “Het ligt fantastisch”, geeft Jakob aan. “De verdienste van veel mensen. “Johnny Glorie was er dagdagelijks mee bezig, Pieter Boens deed er ook heel veel voor.”

Centrale verdediger Arne Scheldeman heeft last aan de heup en was er niet bij. Glenn De Gryse speelde met de beloften op KVK Westhoek (3-0). Nieuwkomer Kyano Cornette blesseerde zich tijdens de opwarming aan de voet en loopt op krukken. Een echo moet meer duidelijkheid brengen over de ernst van de blessure aan de gewrichtsbanden.

(EDB)