Clubgeschiedenis

De club ontstond tijdens de Tweede Wereldoorlog uit het samengaan van Racing Club Wervik en Wervicq Sports. In 1943 werd men als Eendracht Wervik lid van de Belgische Voetbalbond onder het stamnummer 3694.

Na enkele jaren in de provinciale reeksen bereikte Eendracht Wervik in 1950 voor het eerst de nationale bevorderingsreeksen, in die tijd de Derde Klasse. De ploeg werd er echter voorlaatste en zakte na een jaar weer. De volgende drie decennia bleef Wervik in de provinciale reeksen spelen.

In 1979 promoveerde Eendracht Wervik opnieuw naar de nationale bevorderingsreeksen,ondertussen de Vierde Klasse. Ditmaal kon men zich wel vlot handhaven in het nationale voetbal. In 1983 werd Wervik derde in zijn reeks , met evenveel punten als Excelsior Moeskroen en amper 1 puntje minder dan reekswinnaar HO Merchtem. De club bleefmeedraaien in de top, met onder meer derde plaatsen  in 1985 en 1987 en een tweede in 1986.In 1988 slaagde Wervik er uiteindelijk in zijn reeks te winnen en zo promoveerde de club naar Derde Klasse.

Ook in Derde Klasse draaide de club aanvankelijk vlot mee in de middenmoot.Na drie seizoenen werden de resultaten echter minder,tot Wervik in 1994 afgetekend laatste eindigde in zijn reeks. Na zes jaar zakte de club zo weer naar Vierde Klasse.Ook daar haalde Wervik geen resultaten.De ploeg strandde er in 1995 meteen afgetekend op een voorlaatste plaats en moest ook hier degraderen. Na 16 jaar nationaal voetbal zakte de club zo weer naar de provinciale reeksen . In 1999 keerde men nog even terug in Vierde Klasse ,maar het bleef bij dit ene seizoen. Wervik zakte weer weg in de provinciale reeksen,zelfs tot in Derde Provinciale.

Na verschillende seizoenen in Derde Provinciale en verschillende eindrondes,promoveerde Eendracht Wervik in 2010 weer naar Tweede Provinciale.

In het eerste seizoen behaalde men direct de derde plaats. Via de eindronde kon Wervik echter geen promotie naar EersteProvinciale afdwingen. In het tweede seizoen in Tweede Provinciale was Wervik van bij de aanvang van de competitie de grote titelfavoriet.Na een mindere start kwam het kantelpunt in de match bij buur en rivaal Geluwe : 1 – 7 winst. Daarna begon Wervik steeds beter te spelen en behaalde uiteindelijk nog vlot de titel en de promotie naar Eerste Provinciale.Na negen jaar afwezigheid keerde men zo in 2012 terug in de hoogste provinciale afdeling.In het eerste seizoen in Eerste Provinciale werd een plaats in de middenmoot (8e) afgedwongen. Wervik wou echter terug promoveren naar het nationaal voetbal. Dit vertaalde zich de volgende 2 seizoenen in steeds beter voetbal met een 4e en 3e plaats als gevolg. Uiteindelijk werd in het seizoen 2015-2016 dan toch de titel behaald, dit reeds 3 speeldagen voor het einde van het seizoen.Daardoor speelt Eendracht Wervik vanaf 2016-2017 voor het eerst terug in nationaal voetbal sinds 1999-2000. Het eerste seizoen in 3de klasse amateurs verliep met ups en downs maar door veel wilskracht en samenhorigheid kon de groep het behoud realiseren. Met een ruim versterkte kern wil KEW een rustig seizoen 2017/2018 beleven. Onder het roer van een nieuwe voorzitter beleven we in het seizoen 2018/2019 hopelijk weer veel leuke sportieve momenten in 3de klasse amateurs A .