KEW – Wolvertem-Merchtem – EDB Interview Laurent Vandamme: ““Zoals we momenteel bezig zijn, kunnen we tegen iedereen winnen”

Laurent Vandamme: ““Zoals we momenteel bezig zijn, kunnen we tegen iedereen winnen”

Van een fantastische start gesproken! De drie thuiswedstrijden op rij verzilverde Eendracht Wervik met evenveel overwinningen. Tegen fusieploeg Hoger Op Wolvertem Merchtem vielen beide doelpunten op strafschop. Spits Laurent Vandamme zette de eerste om.

“Ik stond al eerste aangeduid om een penalty te trappen”, zegt Laurent. “Na mij volgde de naam van Tim Van Den Bogaerde die de tweede strafschop feilloos omzette. Net voor de ref een tweede keer naar de stip wees, moest ik een kniestoot incasseren en koos er daarom voor om geen tweede keer een penalty te trappen.”

De bezoekers lieten voor de rust een goede indruk en tikten de bal goed rond. Na de rust maakten ze maar weinig meer klaar. “We wonnen verdiend”, zegt Laurent die in Wervik kwam wonen. “We staan goed in blok en geven niet veel weg. De score had hoger kunnen oplopen. Die laatste pas was soms te ver of te zacht. Voor de rust kwamen we er niet goed uit.”

Vorig seizoen telde geel-rood na de eerste periode 6 op 30 en was het uiteindelijk knokken voor het behoud. “We hadden toen een heel slechte start en is het nu averechts”, zegt Vandamme. “Het is geestig. Vorig seizoen hebben we thuis niet veel gewonnen en nu al drie keer. (lacht)

De plaatsen zijn duur en trainer Jakob Crombez beschikt over een heel sterke bank. “Een luxe, als je ziet wie we allemaal kunnen inbrengen”, oordeelt Laurent terecht. “Ondanks veel concurrentie is de groepssfeer goed.”

Zondag gaat het richting Oost-Vlaanderen naar Hoger Op Kalken dat nog niet won en tweemaal een gelijkspel behaalde. “Vorig seizoen was dat een goede ploeg met goede voetballers”, blikt Laurent terug. “Zoals we momenteel bezig zijn, kunnen we tegen iedereen winnen.”

(EDB)