KEW – KVK Westhoek – EDB Interview Yentl Dewilde – “Onze start is ideaal, nu is het minder van moeten”

Yentl Dewilde

“Onze start is ideaal, nu is het minder van moeten”

In de derby tegen degradant KVK Westhoek won Eendracht Wervik voor de tweede keer op rij. Geel-rood kan de lijn zaterdag doortrekken want dan komt fusieploeg Hoger Op Wolvertem-Merchtem op bezoek. “Tweemaal gewonnen en bovendien hielden we telkens de nul”, zegt middenvelder Yentl Dewilde (20).

Doelman Dylan Olievier en de broers Yentl en Yinthe Dewilde namen het zaterdagavond op tegen hun ex-ploeg. “Dat maakt het altijd speciaal en kan je dan altijd iets meer”, zegt Yentl. “De komst van KVK Westhoek was geen cadeau. De eerste helft waren er niet veel kansen. Het lukte ons toen een paar keer niet om die laatste pass af te werken.”

Er waren natuurlijk de weersomstandigheden want we beleefden een hittegolf. “In zo’n hitte was het voor de twee teams aanpassen”, zegt Yentl. “Het maakte de match wel zwaarder.”

In de openingsmatch tegen Avanti Stekene zat hij op de bank. Voor velen een verrassing. “Ik was niet echt ontgoocheld maar eerder verrast”, zegt Yentl. “Ik heb begrip voor de keuze van de trainer. De opstelling is soms in functie van de tegenstander en dus aanpassen. De plaatsen zijn heel duur.”

Opmerkelijk: Eendracht Wervik start het seizoen met drie thuiswedstrijden op rij. Een unicum in zowel het provinciaal als amateur voetbal. “Onze start is ideaal, nu is het minder van moeten”, zegt de Ieperling. “Winnen we zaterdag opnieuw, dan gaan we het daarbij niet laten.”

Het team van trainer Jakob Crombez heeft nu al evenveel punten als op het einde van de eerste periode vorig seizoen. Komende tegenstander HO Wolvertem-Merchem telt nog maar één punt. Opmerkelijk: het scoorde nog niet maar kreeg anderzijds maar één goal binnen.

Centrale verdediger Arne Scheldeman (heup) kreeg een infiltratie en mag de training hervatten. Gilles Vromant was ziek. Kyan Cornette (spierscheur bil) blijft uit.

(EDB)