EDB-interview Ewoud Defevere “Neen, met een gelijkspel ben ik niet tevreden”

Ewoud Defevere zondag tegen broer Aron

“Neen, met een gelijkspel ben ikniet tevreden”

Voor een deel van de spelersgroep en technische staf van Eendracht Wervik wordt het zondag op SK Roeselare alvast een speciale wedstrijd. Zowel Ewoud Defevere, Tristan Prinsier als Maxime Vandelannoitte hebben een verleden op Schiervelde. Evenals hoofdtrainer Jakob Crombez en zijn assistent Davy Cappelle. En er is nog veel meer want Jonas Van Exem en Maarten Houthoofd speelden langgeleden bij de jeugd van het toenmalig SV Roeselare. Voor Ewoud Defevere is er nog iets extra want bij de thuisploeg speelt zijn broer Aron.

De Tabaksploeg komt na tweezeges op rij alvast met vertrouwen aan de aftrap. “We zitten inderdaad in een goedeflow”, zegt Ewoud. “Qua punten zit het bij onze komende tegenstander niet zo goed(amper 2 op 15, red). Als het kan, ga ik iedere keer kijken naar hun thuismatchen van mijn broer. De meeste spelers ken ik wel, ook T2 Kurt Vercamp. Ik stel vast dat ze de afgelopen wedstrijden moeilijker aan het doel van de tegenstander geraken en moeilijker scoren. We hadden ook zo’n periode.”

“Zondag wil ik absoluut winnen. Neen, met een gelijkspel ben ik niet tevreden. (lacht) Het zal geestig zijn. Mijn familie komt allemaal kijken. Het is bij ons een match die iedereen wil winnen. In een groot stadion, op een goede grasmat en het is een derby.”

De ex-speler van onder meer VP Gits, SVD Handzame, liefst elf jaar SV Roeselare, FC Gullegem en dan SK Oostnieuwkerke is bij geel-rood ondertussen bezig aan zijn derde seizoen en is als linksback een vaste waarde. “Ik kan alvast niet klagen want ik heb al alles gespeeld”, klinkt het. Vorig seizoen startte het team van Jakob Crombez met slechts 8 op 30 en nu sloot men de eerste periode af met dubbel zoveel punten.“Ik heb de indruk dat in onze reeks iedereen van iedereen kan winnen”, zegt Ewoud. “Eigenlijk hadden we twee wedstrijden meer kunnen winnen en dus hoger staan maar bijvoorbeeld thuis tegen KVK Westhoek wonnen we in de extra tijd terwijl een gelijkspel misschien wel de juiste weergave was geweest.”

(Erik De Block)