EDB-Interview Dylan Olievier – K. Eendracht Wervik vs Hamme

Doelman Dylan Olievier na de zure nederlaag tegen VW Hamme: “De ref zat er een paar keer naast”

Met een discutabele vrijschop helemaal op het einde won VW Hammezaterdagavond met het kleinste verschil. Na de wedstrijd gingen de poppen aanhet dansen. “Die vrijschop volkomen onterecht want Jonas (Van Exem, red)speelde zuiver de bal”, aldus doelman Dylan Olievier.

Eerder koos hij de goede hoek en redde een penalty. Kort daarop pakte Olievier uit met een magistrale redding. “Het was ook geen penalty”, benadrukt Dylan. “De speler van Hamme ging over de bal met zijn voet, het was een aanvallende fout. De bal ging mee in de tegenrichting.”

“Ik heb de ref vriendelijk gevraagd de beelden te bekijken. Ik voetbal al heel lang maar zo’n arbitrage maakte ik nog maar heel weinig mee. De ref zat er een paar keer naast. Zo gaf hij de bezoekers corners die er geen waren. Die mens kon ook een slechte dag hebben. Hij was niet rechtlijnig en niet consequent.”

Voor het publiek was het best een genietbare wedstrijd. “Ik vond de eerste 20à 25 minuten heel goed”, zegt de goalie. “Wat we toen wilden ging dan goed.

Na drie thuiswedstrijden op rij en evenveel overwinningen, nu dus een tweede nederlaag op rij. Zondag gaat het richting Jong Lede.

Spits Kenzie Vandeputte is papa geworden en was er niet bij. Middenvelder Maarten Houthoofd werd ook gemist. Hij heeft last van een verrekking.(EDB)